Søk: 

   
 
Logg inn      
   
   Medlemsområde
   Brukernavn :
  
   passord :
  
  
  
  Glemt passord...?
  Bli Medlem
 
Norske Aviser
 
Daglig verktøy
 
Kultur link
 
Nyhet
    Tips en venn   |     Skriv ut
 
17.10.2007
 
1800 levangerluer til Burma
 
Hjemmestrikka luer fra Levanger skal hjelpe Burma-flyktninger å holde varmen.
 

Stor dugnadsvilje i Levanger sørger for at mennesker på flukt fra militærjuntaen i Burma skal stå bedre rustet mot de kalde nettene i jungelen.

Onsdag sende Augusta Pettersen og hennes flittige medhjelpere 1800 luer og lugger til hjelpeorganisasjonen Partners som på sin side formidler plaggene videre til de som trenger dem.

Det hele startet en dag i januar. Ekteparet Augusta Pettersen og Trond Hattrem var Burma for å foto-dokumentere den vanskelige situasjonen for de mange flyktningene som lever under svært kummerlige forhold i provisoriske landsbyer, eller rett og slett på evig flyttefot i jungelen. Augusta Pettersen møtte da en annen hjelpearbeider som var på vei ut, etter et opphold på fire måneder sammen med flyktningene. Hjelpearbeideren ga uttrykk for at hun skulle ønske hun hadde tusen luer å gi bort.

– Og det skal du få, svarte Augusta Pettersen.

Dermed var det bare å svinge i gang strikkepinnene. Over flere måneders dugnadsinnsats har en rekke kolleger, venner og foreninger stilt opp. Spesielt på Ytterøy har dugnaden hatt solid rotfeste, hvor både bygdekvinnelaget og Røde Kors har stilt med stort mannskap. Jenny Saltvik fra Ytterøy har på sin side strikket 171 luer alene. Elisabeth Anda Sende fra Neset har godt over hundre par lugger på samvittigheten. Og eksemplene på den store hjelpe- og strikkelysten er mangetallige.

– Det har vært et veldig engasjement, roser Augusta Pettersen. Hun gleder seg også over at både lokale bedrifter og organisasjoner bidrar med sponsormidler når det gjelder selve forsendelsen. Lions klubb Levanger er blant de som støtter med rene penger. Det har også tidligere gått pakker med luer fra Levanger til Burma, den gangen med 500 eksemplarer. Denne gang er tallet altså tredoblet.

Gå til kilden: levangeravisa.no