Søk: 

   
 
Logg inn      
   
   Medlemsområde
   Brukernavn :
  
   passord :
  
  
  
  Glemt passord...?
  Bli Medlem
 
Norske Aviser
 
Daglig verktøy
 
Kultur link
 
Nyhet
    Tips en venn   |     Skriv ut
 
15.10.2007
 

Ikke flere kvoteflyktninger

 
Regjeringen vil ikke ta imot flere kvoteflyktninger fra FN til neste år, til tross for løfter om dette i Soria Moria-erklæringen.
 

I Soria Moria-erklæringen satte regjeringen seg som mål om å ta imot 1.500 kvoteflyktninger i året, men neste år er grensen fortsatt 1.200 kvoteflyktninger.

Flyktninghjelpen mener målet burde vært 3.000 flyktninger, og kaller regjeringens eget mål på 1.500 «et absolutt minimum».

– Det er de flyktningene som FN utpeker som har det vanskeligst i verden, og derfor bør Norge ta imot dem, sier informasjonssjef Rolf A Vestvik i Flyktninghjelpen til NRK.

Ifølge Arbeids- og inkluderingsdepartementet måtte regjeringen nedprioritere målet om 1.500 kvoteflyktninger i årets statsbudsjett.

– Vi har jo både intensjon og ønske om en økning, men fant ikke rom for dette i årets budsjett, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap) til NRK.

Flyktninghjelpen mener regjeringen ikke har noen unnskyldning for ikke å ta imot flere flyktninger.

– Norge har både de økonomiske forutsetningene for å ta imot kvoteflyktningene, og vi har mottakskapasitet fordi antall asylsøkere til Norge går ned, sier informasjonssjef Vestvik i Flyktninghjelpen.

(ANB-NTB)

 


Foto Terje Pedersen Statssekretær Libe Rieber-Mohn (Ap)