Søk: 

   
 
Logg inn      
   
   Medlemsområde
   Brukernavn :
  
   passord :
  
  
  
  Glemt passord...?
  Bli Medlem
 
Norske Aviser
 
Daglig verktøy
 
Kultur link
 
Nyhet
    Tips en venn   |     Skriv ut
 
13.10.2007
 

Frikjent for drap på svart tenåring

 
Åtte tidligere vakter og en sykepleier ved en ungdomsleir i Florida er frikjent for drap en 14 år gammel svart gutt, i en sak som har vakt oppsikt i USA.
 
Den helhvite juryen brukte fredag bare 90 minutter på å frikjenne vaktene og sykepleieren, som var tiltalt for å ha banket opp 14-åringen så han senere døde.

Martin Lee Anderson ble i fjor sendt til en fengselsleir for ungdom fordi han hadde tyvlånt sin bestemors bil.

Gutten falt sammen under løpetrening den første dagen i leiren, og døde på sykehus dagen etterpå. En video viste voktere i leiren som slo og sparket Anderson for at han skulle komme seg på beina og løpe videre. En sykepleier sto og så på.

KVALT: Obduksjon nummer to konkluderte med at Martin Lee Anderson (14) døde av kvelning. Åtte personer er nå siktet for å ha medvirket til hans død. Foto: HO/REUTERS
Dødsårsaken ble først oppgitt å være en blodsykdom som det ikke var kjent at gutten led av. Men en ny obduksjon viste at gutten døde av kvelning. Vokterne hadde presset kapsler med ammoniakk-luktesalt opp i nesa hans, mens han lå med munnen blokkert.

Saken vakte stor oppsikt da videoen ble kjent og spredt.

Floridas guvernør Jeb Bush, som først ble anklaget for å dekke over saken, oppnevnte en spesialetterforsker som i fjor høst siktet vokterne og sykepleieren for overlagt drap.

Saken førte også til at denne typen ungdomsleirer er blitt stengt i Florida.

(© NTB )