Søk: 

   
 
Logg inn      
   
   Medlemsområde
   Brukernavn :
  
   passord :
  
  
  
  Glemt passord...?
  Bli Medlem
 
Norske Aviser
 
Daglig verktøy
 
Kultur link
 
######
  Tips en venn   |   Skriv ut
 

Det handler om å se litt lengere enn nesa si!

 
Den ubalanserte andelen av etnisk norske elever og elever med ikkevestlig bakgrunn i noen av landets skoler har vært og er fortsatt en alvorlig bekymringspunkt.

Dette problemet er ødeleggende for integreringsprosessen og arbeidet med å skaffe et fullverdig flerkulturelt samfunn. Det er ingen tvil om at dette problemstillingen må tas på alvor og jobbes med å for endre tendensen og oppbevare balansen.

Inndelingein av elever etter etnisitet i klassene er langt i fra å kalle det for forbyggende tiltak, selv om det kan løse det operative problemet i den aktuelle skolen der og da. Men det som er viktig er å spørre seg hva slags virkning dette får for fremtiden i samfunnet i det lange løp, og hva slags innvirkning det vil har for de elevene som ikke er «hvite» og som blir plassert i klassen basert på sin nasjonalitet og «farge».

Rektorens frustrasjon i den aktuelle skolen er godt forståelig. Men dette problemet er ikke noe som man kan løse på en forsvarlig måte lokalt i skolen men krever satsing fra politikere i form av en nasjonal plan.

Skolens inndeling kan ikke oppfattes på noe annet måte enn en svært stigmatiserende  tiltak som kunne ramme både norske og ikke norske elever i det lange løp.

Av Alexander Mousavi

Skiller «brune» og «hvite» elever

Tabbe å stoppe elevdeling

 
25.11.2011